Ar trebui să lămuresc multe detalii, dintre care cel mai puțin important ar fi identitatea miresei. Practic totul se rezumă la o decizie, care probabil o să fie influențată de vârstă, locație și câți bani o să am.
 


 Dacă mă întrebi acum, aș rezista asalturilor a 3 regimente de rude din partea amândurora, și eu și mireasa, și n-aș face cununia religioasă în biserică. Este absolut inutilă, am face la fel de bine să jertfim un miel pe un altar de piatră sau să dăm foc la vreo două vrăjitoare în piața satului, pentru că la asta se rezumă însemnătatea acestor obiceiuri arhaice care nu se mai termină, perpetuându-se din mamă-n fiică. Dacă aș face cununia religioasă, aș prefera să o fac în Hawaii sau pe marginea unui vulcan undeva, măcar să o pot împinge în focuri dacă mă răzgândesc în ultimul moment.
 
 Când vine vorba de locație, ar trebui să aleg între Galați, București, Utrecht sau orice altă preferință a miresei, dar foarte puțin probabil să cedez eu întâietatea dacă femeia mi-ar veni din Afumații de Sus sau Dărăpănești. Și cu siguranță n-aș face mai multe ceremonii în mai mult de un loc, așa că va trebui să aleg locația prin calibrare cu proces continuu în buclă închisă cu feedback negativ în regresie stafilotoracică inadvertentă, prescurtat BUC-I (e un acronim științific). Practic, ori nu invit pe nimeni și atunci nu-mi pasă, doar 10 oameni care se nimeresc să fie acolo, ori decid că toată lumea de care-mi pasă trebuie să fie acolo și nu voi accepta un refuz (și o să-mi fac mult sânge rău primind refuzuri), caz în care trebuie să scriu un algoritm de optimizare a locației și a datei calendaristice, bazat pe un sondaj efectuat în prealabil pe eșantionul relevant de prieteni care vor avea de completat un chestionar detaliat cu datele celorlalte nunți la care participă, restricții de muncă și vacanță, limitări în ce privește deplasarea și orice alt impediment i-ar împiedica să participe. Și algoritmul meu o să aibă priorități pentru fiecare persoană, de la 1 la 10, așa că o să dea precedență persoanelor mai importante, așa că optimizarea scorului înseamnă că persoane de 3-4 s-ar putea să rămână pe afară, dar după cum știm minimul local nu-i că cel global, deci scularea că ai adormit citind. 

Aș vrea o călătorie de miere, dar cu tot cu albine, și nu după nuntă, ci chiar în timpul ei sau înainte. Dacă banii n-ar fi o problemă, m-aș cununa în toate religiile posibile numai de-al dracului, să văd cum e obiceiul la fiecare, chiar și la alea la care trebuie să îți bați nevasta în noaptea dinainte "cu intenții bune". Și partea cu albinele ar interveni în timpul călătoriei în jurul lumii pe care aș face-o, sau de-a lungul Americii (oricare din ele), înainte de nuntă sau imediat după. Sau poate mi-aș fura mireasa la 12 și aș duce-o direct la aeroport.
 
 Aș vrea să nu avem o nuntă plictisitoare. Încă de acum 2 ani mi s-a întipărit în minte că dacă o să am vreodată un dans de nuntă, o să fie cel mai tare pe care îl vor fi văzut nuntașii. Cu sau fără legătură cu tematica nunții - exact, o să fie tematică, gen Michael Jackson - Thriller sau Midnight în Paris, just off the top of my head, fără obligații, dar cel puțin decorul și câteva personaje ar putea crea o atmosferă foarte mișto.
 
 Aș vrea să beau la nunta mea, și să beau serios. Numai că nu se cuvine, așa că voi face un compromis și mă voi antrena serios la halbere smuls, săptămâni bune înainte de nuntă. N-am să mă fac chiar așa praf, dar vreau să fiu un mire beat.
 
 Și mai vreau un singur lucru: tata să fie slab. O să-l pun la regim strict și îi zic că dacă nu încape în asta nu mă însor și poate să-și ia adio de la nepoți - am metodele mele de-al convinge că vorbesc serios, pentru că el devine mai bătrân și eu devin mai puternic pe zi ce trece. Așa că, moșule, 110 MAXIM!